Waarin zijn wij uniek? Tja, dat is een vraag die je natuurlijk moet kunnen beantwoorden. Lange tijd heb ik gezegd en gevonden dat we goed zijn in wat we doen maar dat er meerdere goede trainingsbureaus zijn in Nederland. Dus om nou te zeggen dat we uniek waren, uniek zijn…. En wat is dan uniek? Iets wat je alleen bij Quo tendis kan krijgen? Ik geloof daar niet zo in. Toch krijg ik (Kristel, oprichter van Quo tendis) inmiddels meer en meer beeld bij waarom je met ons zou willen samenwerken. Daarom is het tóch een ‘item’ op onze website geworden. Het heeft alleen tijd gekost om het bewust te worden en gelukkig maar! Dan is het ten minste niet een uit het hoofd bedachte marketing pitch… dan is het waar.

Allereerst is er niet één manier, één oplossing voor datgene waar jij als deelnemer en ook als bedrijf tegen aanloopt. Het vraagt iedere keer weer te kunnen kijken naar de uniciteit van de mens(en). En dat moet je kunnen en willen, nou, wij doen dat! We zijn echt goed in kijken naar mensen en welke stap ze kunnen maken die past bij wie ze zijn. Niet eromheen draaien, niet een trucje toepassen, soms misschien zelfs een andere baan zoeken, maar zeker ontwikkelen in dat wat je past. Anders leidt het alleen maar tot vertraging en uitstellen van dat wat toch wel aan de orde komt. Deze essentiële manier van kijken mag je van Quo tendis verwachten en dit betekent misschien soms ook dat we niet met elkaar in zee gaan.

Tevens heb ik gemerkt dat mensen graag zakendoen met blije mensen. Heel simpel misschien, wel heel krachtig. Blij zijn betekent voor mij dat ik plezier heb in wat ik doe en dat betekent ook dat ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. En vooral bij dat laatste zie ik nog weleens verschillen met andere trainers/trainingsbureaus. Hoe zou ik eigenlijk kunnen vertellen over inspiratie en durven denken in mogelijkheden, als ik zelf dat niet leef? In mijn geval door een jaar te gaan reizen met mijn gezin bijvoorbeeld en dingen los te laten. Hoe kan ik als trainer praten over doen wat echt bij je past als ik dat zelf niet doe? In mijn geval heb ik heel bewust een carrièreswitch gemaakt. Samenwerken met Quo tendis betekent dat je dat gaat ervaren: ‘’we practice what we preach” (en als we het niet doen, zeggen we het ook).

Ergens hoop ik dat we niet uniek hierin zijn. Het zou mooi zijn als veel bedrijven zo werken en ik weet zeker dat er daar al heel wat van zijn. Dus uniek, nee nog steeds niet, wel een beetje bijzonder vind ik. En waarom? Omdat ik er de laatste paar jaar pas echt voor durf te gaan staan. Misschien is dat wel de kern van dit hele verhaal.