Kristel Beltman
Oprichter Quo tendis en trainer
Kristel is na haar studie International Management in Amsterdam begonnen in de commercie bij KPN. Na een aantal jaren account management te hebben bedreven, wilde zij verder met dat wat mensen beweegt. Zij raakte geïnspireerd door het effect van een training die zij volgde en besloot dat trainen de vorm werd waarin zij met mensen wilde werken. Na enige tijd te hebben gewerkt bij trainingsbureau Horizon Training & Ontwikkeling, heeft ze samen met Barbara Jansen Quo tendis opgericht. In haar trainingen is inspiratie dan ook een terugkerend thema. Kristel vindt het fantastisch om te zien dat mensen door inzichten geraakt worden, bereid zijn te veranderen en daardoor in beweging komen. Zij zal met haar gedrevenheid en snelheid om de vinger op de plek te leggen alles doen om dit bij de deelnemers te bereiken. Kristel is nieuwsgierig, houdt van verandering en is open. Kristel is getrouwd en heeft 3 kinderen. Naast het trainersvak is haar grote passie reizen. Zij gaat graag zoveel mogelijk op reis en heeft bijvoorbeeld met haar gezin in 2012/2013 een wereldreis gemaakt.
Maaike Tamis
Trainer / coach
Actie en reactie tussen mensen is voor Maaike een boeiend schouwspel. Ieder moment is nieuw, en dat houdt haar nieuwsgierig naar wat komen gaat. Het zorgt ervoor dat ze kan waarnemen vanuit een open blik en in het moment. Hierdoor kan ze observaties doen die verhelderen, die zaken in een ander perspectief plaatsen en die iets bij mensen in beweging zetten. Hierbij speelt de non-verbale communicatie een leidende rol; het lichaam liegt immers niet! Maaike studeerde Communicatie en vervolgens Haptonomie. Ze is opgeleid in Systemisch Interveniëren in organisaties. Bij Horizon Training & Ontwikkeling deed ze jaren ruime ervaring op met het opzetten en begeleiden van traineeships, talenten- en managementprogramma’s en teambegeleiding. Inmiddels werkt ze als organisatiecoach vanuit haar eigen bedrijf De Menselijke Maat. In haar vrije tijd is ze graag in de natuur. Maaike maakt graag reizen met haar man naar afgelegen gebieden en maakt ook lange wandelingen dicht bij huis om te genieten van de seizoenen.
Sandor Barsony
Trainer / coach / trainingsacteur
Sandor Barsony is iemand die altijd nieuwsgierig is naar de organisatie waar hij voor traint en naar de uitdagingen die de werknemers tegenkomen in hun werk. Voor hem is nieuwsgierigheid de basis om verbinding te maken. Verbinding met je klanten, met leveranciers of met je collega’s zonder het contact te verliezen met jezelf. Hoe krijg je grip op alle communicatie om je heen? Zijn stijl is informeel, praktisch en gericht op “leren door doen”. Zijn theater achtergrond zorgt ervoor dat hij deelnemers op een speelse manier “in beweging” kan zetten. Daarbij houdt hij van humor en van duidelijke taal zonder ingewikkelde termen. Hij geeft training zowel in het Nederlands als in het Engels, maar in elke taal is zijn stelregel: Let’s keep it simple. Zo maakt hij net zo makkelijk contact met de raad van bestuur als met de medewerkers van een sloopbedrijf. Sandor is sinds 1997 werkzaam op het gebied van training en communicatie. In eerste instantie als trainingsacteur en na een trainersopleiding aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in 2004 als trainer. Verder woont hij in Tilburg, is getrouwd en heeft hij 2 pubers die dagelijks testen of hij al die mooie communicatie modellen zelf ook in praktijk brengt.
Barbara Jansen
Organisatie ontwikkelaar
Barbara is mede-oprichter (geweest) van Quo tendis en is na een aantal jaar overgestapt naar het vak van organisatie ontwikkeling. Ze vind het erg boeiend om te kijken hoe organisaties zich ontwikkelen en veranderen. Dit vak vereist, net als het trainerschap, een continue alertheid en een hier-en-nu-blik van waaruit de volgende stap kan ontstaan. En daarbij is het van essentieel belang om in verbinding blijven met de mensen met wie je werkt om te kijken wat er leeft. Barbara is trots dat ze hard en zacht weet te verbinden. Met haar technische achtergrond (industrieel ontwerper) en haar ervaring met de zachte kant (trainingen en coaching) kan ze de beide werelden verbinden. Barbara woont in Dreumel met haar vriend en zoon. Ze houdt van sporten, buiten zijn, tuinieren en reizen.
Marieke van Werven
Trainer / coach
Marieke heeft na haar studie Bedrijfskunde jarenlang gewerkt als product manager voor diverse consumenten producten, waarna ze de overstap heeft gemaakt naar het trainingen- en advies vak. Wat haar drijft is mensen in beweging brengen. Zo heeft ze jarenlang gewerkt als trainer en adviseur bij Horizon Training & Ontwikkeling en vervolgens als organisatie adviseur bij een adviesbureau. Marieke is nu eigenaar van Energize People, een bureau dat trainingen, coaching en advies verzorgt op het gebied van energie management. Marieke wil graag een bijdrage leveren aan het ´aha´ moment bij mensen, waarin mensen voelen dat ze zelf een positieve beweging kunnen maken. Zij laat mensen ervaren dat ze zelf het stuur in handen hebben en daardoor invloed kunnen uitoefenen op hun eigen ontwikkeling, energie en leven. Marieke gelooft dat aandacht voor de ontwikkeling en energiebehoeften van mensen binnen een organisatie een essentiële bijdrage leveren aan het organisatie succes. Marieke werkt vanuit verbinding en met een duidelijk doel voor ogen. Wat mensen over haar zeggen: betrokken, scherp, intuïtief, pragmatisch en doelgericht. Ze is prikkelend met haar vragen, waardoor mensen uitgedaagd worden om in beweging te komen.