Ken jezelf. Weet wat je voelt, wilt en handel ernaar. De training Persoonlijk Leiderschap biedt je de mogelijkheid om een stap in je (professionele) ontwikkeling te maken. S.R. Covey heeft onderzoek gedaan naar wat de grote leiders op aarde (o.a. Mandela, Moeder Theresa, Martin Luther King) gemeenschappelijk hebben. Hier zijn 4 componenten van leiderschap uitgekomen: visie, onafhankelijke wil, geweten en zelfbewustzijn. Op basis hiervan hebben we een programma geschreven waarin jij op onderzoek gaat hoe je deze stap vorm kan geven.

Waarom deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Lef en daadkracht
  • Flexibiliteit en standvastigheid
  • Stressbestendigheid
  • Keuzes maken
  • Emotionele intelligentie
  • Vertrouwen
Aanpak

Dag 1 en 2 zijn aaneengesloten en staan in het teken van zelfbewustzijn en onafhankelijke wil. We gebruiken hiervoor o.a. de drie karaktertypologieën uit het boek ‘De beer is los’ geschreven door Hoetink, Meiling en Weesie. Via de methodiek van Rationele Effectiviteit Training krijgt iedereen zicht op welke overtuigingen belemmeren en steunen in het uitbreiden van het gedragsarsenaal en bereiken van het leerdoel. Tijdens dag 3 staan we stil bij het onderdeel visievorming. Iedereen maakt een visie voor een belangrijk onderdeel van zijn/haar leven of werk. Je formuleert acties hoe deze visie gestalte te geven en voert deze uit voor de volgende trainingsdag. Dag 4, de afsluitende dag, gaan we in op het geweten: welke waarden zijn voor jou van belang en hoe voeden ze je gedrag? Tevens zal er aandacht besteed worden aan het verankeren van het geleerde zodat de kans op blijvende verandering het grootst is.
Na deze 4-daagse training zal je meer inzicht in jezelf hebben, ben je in staat de juiste snaar te raken, je impact te vergroten en je (werk)relaties te verbeteren.

Wil je je inschrijven of eerst nog meer informatie? Neem contact met ons op.