Kristel Beltman
Oprichter Quo tendis en trainer
Kristel is na haar studie International Management in Amsterdam begonnen in de commercie bij KPN. Na een aantal jaren account management te hebben bedreven, wilde zij verder met dat wat mensen beweegt. Zij raakte geïnspireerd door het effect van een training die zij volgde en besloot dat trainen de vorm werd waarin zij met mensen wilde werken. Na enige tijd te hebben gewerkt bij trainingsbureau Horizon Training & Ontwikkeling, heeft ze samen met Barbara Jansen Quo tendis opgericht. In haar trainingen is inspiratie dan ook een terugkerend thema. Kristel vindt het fantastisch om te zien dat mensen door inzichten geraakt worden, bereid zijn te veranderen en daardoor in beweging komen. Zij zal met haar gedrevenheid en snelheid om de vinger op de plek te leggen alles doen om dit bij de deelnemers te bereiken. Kristel is nieuwsgierig, houdt van verandering en is open. Kristel is getrouwd en heeft 3 kinderen. Naast het trainersvak is haar grote passie reizen. Zij gaat graag zoveel mogelijk op reis en heeft bijvoorbeeld met haar gezin in 2012/2013 een wereldreis gemaakt.
Maaike Tamis
Trainer / coach
Actie en reactie tussen mensen is voor Maaike een boeiend schouwspel. Ieder moment is nieuw, en dat houdt haar nieuwsgierig naar wat komen gaat. Het zorgt ervoor dat ze kan waarnemen vanuit een open blik en in het moment. Hierdoor kan ze observaties doen die verhelderen, die zaken in een ander perspectief plaatsen en die iets bij mensen in beweging zetten. Hierbij speelt de non-verbale communicatie een leidende rol; het lichaam liegt immers niet! Maaike studeerde Communicatie en vervolgens Haptonomie. Ze is opgeleid in Systemisch Interveniëren in organisaties. Bij Horizon Training & Ontwikkeling deed ze jaren ruime ervaring op met het opzetten en begeleiden van traineeships, talenten- en managementprogramma’s en teambegeleiding. Inmiddels werkt ze als organisatiecoach vanuit haar eigen bedrijf De Menselijke Maat. In haar vrije tijd is ze graag in de natuur. Maaike maakt graag reizen met haar man naar afgelegen gebieden en maakt ook lange wandelingen dicht bij huis om te genieten van de seizoenen.
Judith Meiling
Trainer / coach
Judith is haar loopbaan begonnen in de sportsector. Na enkele jaren projectleider te zijn geweest voor de gehandicaptensport in Nederland, heeft zij interim-management werk gedaan en beleidsadvisering. Door haar studie pedagogiek werd zij getriggerd in wat mensen niet alleen motorisch beweegt maar ook hoe ze dingen beleven. Vanaf begin jaren negentig is zij zich daarom in het vak van trainer/coach verder gaan ontwikkelen. Zij heeft jarenlang bij Horizon Training & Ontwikkeling gewerkt en die tijd heeft ze, samen met twee collega’s, het boek ‘De beer is los, strategie voor persoonlijke groei’ geschreven. Vanaf 2010 werkt ze zelfstandig onder de naam MeilingWeesie. Voor Judith is de uitspraak: je op je gemak voelen bij jezelf en dat een ander zich op zijn gemak voelt bij je, leidend. Zij helpt deelnemers te onderzoeken wat ze voelen, denken en willen, wat daarbij veranderbaar is en wat valt onder de term acceptatie. Daarbij laat zij zich de laatste tijd inspireren door de boeddhistische psychologie. Judith is getrouwd en heeft geen kinderen. Ze houdt van sporten als chi neng, fitness en zeilen. Judith wordt gewaardeer om haar persoonsgerichte aanpak, de veilige en vertrouwde sfeer die ze creëert, haar resultaatgerichtheid en rust.
Barbara Jansen
Organisatie ontwikkelaar
Barbara is mede-oprichter (geweest) van Quo tendis en is na een aantal jaar overgestapt naar het vak van organisatie ontwikkeling. Ze vind het erg boeiend om te kijken hoe organisaties zich ontwikkelen en veranderen. Dit vak vereist, net als het trainerschap, een continue alertheid en een hier-en-nu-blik van waaruit de volgende stap kan ontstaan. En daarbij is het van essentieel belang om in verbinding blijven met de mensen met wie je werkt om te kijken wat er leeft. Barbara is trots dat ze hard en zacht weet te verbinden. Met haar technische achtergrond (industrieel ontwerper) en haar ervaring met de zachte kant (trainingen en coaching) kan ze de beide werelden verbinden. Barbara woont in Dreumel met haar vriend en zoon. Ze houdt van sporten, buiten zijn, tuinieren en reizen.
Marieke van Werven
Trainer / coach
Marieke heeft na haar studie Bedrijfskunde jarenlang gewerkt als product manager voor diverse consumenten producten, waarna ze de overstap heeft gemaakt naar het trainingen- en advies vak. Wat haar drijft is mensen in beweging brengen. Zo heeft ze jarenlang gewerkt als trainer en adviseur bij Horizon Training & Ontwikkeling en vervolgens als organisatie adviseur bij een adviesbureau. Marieke is nu eigenaar van Energize People, een bureau dat trainingen, coaching en advies verzorgt op het gebied van energie management. Marieke wil graag een bijdrage leveren aan het ´aha´ moment bij mensen, waarin mensen voelen dat ze zelf een positieve beweging kunnen maken. Zij laat mensen ervaren dat ze zelf het stuur in handen hebben en daardoor invloed kunnen uitoefenen op hun eigen ontwikkeling, energie en leven. Marieke gelooft dat aandacht voor de ontwikkeling en energiebehoeften van mensen binnen een organisatie een essentiële bijdrage leveren aan het organisatie succes. Marieke werkt vanuit verbinding en met een duidelijk doel voor ogen. Wat mensen over haar zeggen: betrokken, scherp, intuïtief, pragmatisch en doelgericht. Ze is prikkelend met haar vragen, waardoor mensen uitgedaagd worden om in beweging te komen.